DIRECTinschrijven

Echo's

Alle medische echo’s laten wij in Echocentrum Focus maken. Dit is een bewuste keus voor kwaliteit. Om goede betrouwbare echo’s te maken, moet je naast een echodiploma ook genoeg echo’s per jaar maken. Daarom hebben wij - maar ook alle andere verloskundigen in de regio en de gynaecologen - ervoor gekozen om een kwalitatief goed echocentrum op te richten.

Echocentrum Focus

Verschillende soorten echo’s in de zwangerschap:

Termijnecho
Iedereen in onze praktijk krijgt een termijnecho aangeboden waarbij de leeftijd van het kindje wordt vastgesteld. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een termijnecho tussen de 10 en 12 weken de meest betrouwbare manier is om de exacte uitgerekende datum te bepalen. Wij zullen daarom ook altijd deze datum aanhouden.

Screening
Echo’s die horen bij de prenatale screening, zoals de 13 weken echo of de 20 weken echo. Hierbij kies je of je deze wilt laten maken. Klik hier om daar meer over te lezen.

Indicatie
Dit zijn de echo’s die iedereen standaard krijgt aangeboden. Daarnaast zijn er ook nog echo’s die we alleen op indicatie aanvragen. Dit kunnen echo’s voor de groei of ligging van de baby zijn of om de plaats van de placenta nog eens goed te bekijken.

Pretecho's
De echo’s die wij aanvragen hebben altijd een medisch doel. Wij snappen dat jullie het leuk vinden om naar je baby te kijken. Wil je buiten deze echo’s je kindje zien, dan verwijzen we jullie naar een pretechobureau.

Social