Acupunctuur is een eeuwenoud middel om het lichaam te stimuleren zichzelf te genezen en in balans te brengen. Een zwangerschap is een periode waarin veel van je lichaam wordt gevraagd, dit gaat in mindere of meerdere mate gepaard met klachten. Als je niet zo van medicijngebruik houdt, is acupunctuur een bewezen manier om klachten te behandelen, ook in de zwangerschap.

Op de website die hieronder als link staat, staat goed uitgelegd waarvoor je je bij een acupuncturist kunt laten behandelen. Ook kun je terecht voor en tweetal workshops:
  • Workshop Acupressuur als natuurlijke pijnbestrijding tijdens de bevalling
Acupressuur is een natuurlijke manier om pijn tijdens je bevalling te verminderen. Door op specifieke punten op je lichaam te drukken, gaat je lichaam zelf meer pijnstillers aanmaken. Deze pijnstillers heten endorfinen. Ze zorgen ervoor dat je minder pijn voelt. Ook zijn er punten die pijnprikkels blokkeren, je angst wegnemen, of helpen de ontsluiting te bevorderen. Op deze manier heeft acupressuur een positief effect op je bevalling.

Aan het begin van je bevalling pas je zelf acupressuur toe. Na een tijdje worden de weeën krachtiger en de pauzes ertussen korter. Vanaf dat moment kan je partner, of iemand anders die bij je is tijdens de bevalling, het overnemen. Ook je verloskundige kan je ondersteunen.

Iedereen kan acupressuur leren! In een sessie van ongeveer een uur leren jij en je partner (of moeder, zus, vriendin, ...) waar, hoe en wanneer je punten drukt om pijn tijdens je bevalling te verminderen.
  • Workshop Babymassage
Babymassage is een ontspannende lichaamsmassage voor jouw baby. De bewegingen zijn traag, ritmisch en voorspelbaar. Een baby heeft behalve voeding, ook veel contact nodig om zich goed te ontwikkelen. Babymassage is een leuke manier om deze 'huidhonger' van je baby te stillen en samen te genieten. Bovendien werkt het masseren verzachtend bij krampjes en helpt het de kwaliteit van slaap te verbeteren. Je kunt het regelmatig toepassen tijdens de dagelijkse verzorging. Je kunt deelnemen aan de workshop Babymassage wanneer je baby 6 weken tot 1 jaar oud is. De massage blijf je toepassen zolang jij en je kindje het fijn vinden!

Een workshop babymassage bestaat uit 3 bijeenkomsten van een uur (in de praktijk of aan huis mogelijk). Geschikt voor ouders / verzorgers en kraampersoneel.

Voor meer informatie of een afspraak neem je contact op met Stefanie de Jong-Elst* via info@praktijklaogong.nl of 0165-631680

*Erkend acupuncturist (lid van ZHONG en RBCZ) met vermelding in de Zorggids. www.praktijklaogong.nl/zwangerschap.htm
Lindonk 153, 4761 NG Zevenbergen 0168- 324 152 doortjeuil@annature.nl

Afspraak maken