Wat doet een verloskundige?

Onze zorg is te verdelen in 2 gedeelten

Allereerst is er de medische controle van de zwangerschap. Wij zullen je steeds controleren om te bepalen of je zwangerschap normaal en zonder extra risico verloopt. Daarbij is informatie van jou en je partner erg belangrijk. Geef dus op het spreekuur goed aan hoe jij je voelt. Geef ook altijd door als je ergens voor bij de huisarts bent geweest. Verandert er buiten het spreekuur iets waar jij je zorgen om maakt, bel ons dan op. Is het iets kleins dan kan dat tijdens het telefonisch spreekuur. Maar kan het niet wachten tot de volgende dag dan zijn wij altijd bereikbaar via de mobiele telefoon. Bedenk daarbij dat extra onderzoek altijd geregeld kan worden, echter tijdens kantooruren is een en ander makkelijker te regelen.

Soms kan het zijn dat wij iets vinden waar we extra goed naar moeten kijken. Dit kan bijvoorbeeld door een extra controle of een extra echo af te spreken. Ook kunnen wij voor overleg altijd een consult bij de gynaecoloog aanvragen. Wanneer deze van mening is dat er echt wat aan de hand is, zal het advies zijn dat de medische zorg overgenomen wordt. Regelmatig is er na nader onderzoek niets aan de hand en kunnen wij de zorg gewoon weer voortzetten. Speciale aandacht hebben we voor de bevalling, het moment waar je al die maanden op wacht, de kennismaking met jullie baby. Tijdens de zwangerschapscontroles zullen we het er meerdere keren over hebben en om te weten wat jullie wensen en misschien ook angsten zijn, bespreken we graag een geboorteplan met jullie. Na de bevalling komen we kraamvisites doen. Dan zullen we controleren of het herstel na de bevalling medisch goed verloopt en of met jullie baby ook alles goed gaat. Ook is er veel aandacht voor hoe jullie je emotioneel voelen, het is immers een hele overgang om van “gewoon” jezelf te zijn, ineens de nieuwe rol als ouder te krijgen met zo’n klein prulleke. Dan komen we gelijk op het tweede deel van onze begeleiding…

Naast de medische controles kun je bij ons ook een luisterend oor vinden voor alle onzekerheden die gepaard gaan met een zwangerschap. Schroom dan ook niet om dit aan te kaarten. Want hoewel een zwangerschap in de boekjes vaak als een grote roze wolk wordt beschreven, is het in de praktijk wel eens anders. Het zien en horen van het hartje van de baby, de eerste schopjes en het besef dat er een kindje in je groeit, is heel bijzonder. Maar daarnaast gaat een zwangerschap gepaard met meer of minder klachten en die zijn niet altijd even leuk.

Dit luisterend oor geldt ook voor in de kraamtijd, waar we weer even terug gaan naar de beleving van de bevalling en het ouders-worden, wij vinden het heel belangrijk om jullie daar ook in te steunen en adviezen te kunnen geven.

Op onze website is allerlei informatie te vinden, jullie zijn welkom alles door te nemen. Voor vragen en suggesties staan wij altijd open. We willen tenslotte “zorg op maat” leveren.
Lindonk 153, 4761 NG Zevenbergen 0168- 324 152 doortjeuil@annature.nl

Afspraak maken