Dat bevallen pijn doet is een feit. Hoeveel pijn het doet en hoe je op de pijn reageert, is per persoon en per situatie anders. Een goede voorbereiding, een prettige omgeving en goede steun kunnen een heleboel schelen. Bij de meeste bevallingen waarbij alles goed verloopt zul je de pijn goed aankunnen.

Een goed beeld over bevallingspijn kun je ook krijgen door het filmpje te bekijken over bevallen en Pijn op de de site: deverloskundige.nl.

http://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/223/jouw-bevalling-hoe-ga-je-om-met-pijn/

Toch kan het zijn dat de pijn voor jou te veel of te overweldigend is. Op dat moment kunnen we naar het ziekenhuis gaan voor pijnstilling. Wij dragen dan de zorg voor je bevalling over aan de gynaecoloog. Afhankelijk van het stadium van je bevalling wordt dan, in overleg met de gynaecoloog, bepaald welke pijnstilling je krijgt.

Wanneer je het nodig hebt kun je dus bijna altijd pijnstilling krijgen. ‘Bijna altijd’ omdat soms de bevalling te snel gaat om de pijnstilling te regelen. En omdat er soms een medische indicatie kan zijn om geen pijnstilling te geven zoals bijvoorbeeld een slechte conditie van je kindje. Maar meestal kun je dus wel pijnstilling krijgen.

Hier kun je een document downloaden waarin je veel informatie over pijnstilling kun vinden. Zowel de natuurlijkere pijnstilling als de medische pijnstilling. Ons advies is om je hier een keer in te verdiepen, dit omdat elke vorm van pijnstilling ook z’n nadelen heeft. Het is aan jou om te beslissen of de nadelen opwegen tegen het voordeel; de pijnstilling zelf.

Download hier het document: Pijnstilling
Lindonk 153, 4761 NG Zevenbergen 0168- 324 152 doortjeuil@annature.nl

Afspraak maken